Trump går ut mot TV-program igjen

Programlederne slo fredag hardt tilbake etter angrepet fra presidenten.
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump benytter seg nok en gang av Twitter for å kritisere TV-programmet «Morning Joe», som han mener sender falske nyheter. De mener på sin side å ha fått trusler fra Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ettermiddag tvitrer Trump at han for første gang på lenge hadde sett tv-programmet «Morning Joe» på kanalen MSNBC.

«Fake News. Han ringte meg for å stoppe en artikkel i National Enquirer. Jeg sa nei. Dårlig program», skriver presidenten, med henvisning til programleder Joe Scarborough. National Enquirer er en amerikansk tabloidavis.

Feide

Striden mellom Trump og programlederne Mika Brzezinski Scarborough startet torsdag. Det er ikke nøyaktig klart hva som utløste tiraden, men presidenten skrev at han hadde hørt at Brzezinski «hadde snakket stygt om han». Trump omtalte dem videre som «gale Mika med lav IQ» og «psyko Joe».

Bakgrunn: Trump får kritikk for å ha hånet kvinnelig journalist

I et innlegg i Washington Post fredag skriver de to programlederne at de hadde kommet med kritiske kommentarer om Trumps presidentskap, men at deres bekymringer over presidentens oppførsel strekker seg lenger enn å bare være personlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«USAs ledere og allierte spør seg nok en gang hvorvidt denne mannen er skikket til å være president», skriver de videre.

«Ring presidenten og be om unnskyldning»

Til sin egen kanal går programlederne lengre, og hevder de ble truet med å si unnskyld til presidenten for å stoppe en negativ sak mot dem.

– Vi fikk en telefon om at National Enquirer skulle skrive en negativ sak om oss, Donald er venn med han som er sjefen for National Enquirer. Han sa «Hvis du ringer presidenten og sier unnskyld for dekningen deres, kommer han til å ringe å «drepe» saken.»

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var tre helt øverst i administrasjonen som ringte meg.

– De fortsatt å ringe. De sa «Ring! Du må ringe. Være så snill og ring. Kom igjen, Joe. Bare ta opp telefonen og ring ham.», forklarer Scarborough i programmet.

– De (National Enquierer red. amn.) ringte barna mine, de ringte nære venner, og de sa eksmannen min var kilden til saken. Han ville aldri gjort det, så jeg visste umiddelbart at det var løgn og at de ikke hadde noe, sier Brzezinski.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommer frem at administrasjonen sa at tabloiden ville slutte å trakassere Mika og hennes familie dersom de ringte og sa unnskyld til presidenten. Sitatene kan ikke brukes fordi de blir avbrutt og resonnementet aldri fullført.

– Rett til å slå tilbake

Presidentens rådgiver Kellyanne Conway sier Trump hadde rett til å slå tilbake mot kritikere, men at hun ikke bifaller utfallet mot de to MSNBC-journalistene.

Trumps utspill torsdag ble møtt med mye kritikk, blant annet hos partifellene i Kongressen. Republikanernes leder i Representantenes hus, Paul Ryan, sa at han ikke vurderte kommentarene som passende.

– Det vi forsøker å gjøre her er å prøve å få til en mer sivilisert tone i den offentlige debatten. Dette hjelper ikke akkurat, sa Ryan.