Livsfarlig YouTube-stunt endte i tragedie

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pedro (22) drept da han skulle stoppe kule skutt av kjæresten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske paret Pedro Ruiz (22) og Monalisa Perez ville bli YouTube-stjerner og hadde startet en kanal der de utfordret hverandre og gjorde diverse stunt.

Dødelig stunt

Men tidligere denne uka gikk det galt da paret skulle gjøre et livsfarlig stunt. Ifølge amerikanske medier hadde Ruiz overtalt sin gravide kjæreste til å bli med på et stunt der hun skulle skyte et skudd med hans grovkalibrede pistol, så skulle han stoppe kula med et leksikon foran brystet sitt.

Stuntet ble utført utenfor hjemmet deres foran kamera og med parets tre år gamle datter som vitne. Stuntet gikk fryktelig galt da kula gikk tvers gjennom boka og traff Ruiz.

Han ble erklært død på stedet av helsepersonell.

Ville bli berømte

Ifølge hans tante, Claudia Ruiz, hadde han planlagt stuntet i lengre tid i forveien og gjort prøveskytinger for å forsikre seg om at boka ville stoppe kula.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han fortalte meg om planen og jeg sa; ikke gjør det! Hvorfor må du bruke en pistol? Han svarte at de ville bli berømte og få flere følgere, sier hun til TV-kanalen WDay6.

– De var forelsket. Det var bare et stunt som gikk galt. Det skulle ikke ende slik. Det burde aldri ha skjedd i det hele tatt!

Nå er Ruiz’ gravide kjæreste pågrepet og siktet for uaktsomt drap. Hun ble senere sluppet ut mot kausjon, men risikerer 10 år i fengsel.

Før stuntet la hun ut følgende Twitter-melding:

«Jeg og Pedro skal sannsynligvis lage en av de farligste videoene noensinne. Det er hans idé, ikke min»