T-banestreik kan føre til kaos under homofeiring i Madrid

Madrid forbereder seg på å være vertskap for årets WorldPride-festival. Foto: AP / NTB scanpix.
Madrid forbereder seg på å være vertskap for årets WorldPride-festival. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

T-baneførerne i Madrid begynte onsdag en fem dager lang streik. Det kan bety kaos under WorldPride-feiringen, der det er ventet opptil én million besøkende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Førerne begynte streiken klokken 13 lokal tid onsdag, kun sju timer før den offisielle åpningsseremonien for årets WorldPride-festival i den spanske hovedstaden.

T-baneførerne er i dag ufaglærte, men ønsker å beskytte yrkestittelen. Streiken skal vare til søndag, hvilket vil bety at T-banen mest sannsynlig vil være kraftig redusert under WorldPride-paraden lørdag.

Ifølge arrangørene kan paraden tiltrekke seg om lag én million besøkende. De regionale myndighetene i Madrid, som opererer T-banen, har bedt førerne om å sørge for en minimumsservice slik at minst "64-75 prosent av t-banene går».

Samtidig hadde taxiforbundet Gremial bedt sine førere om å streike torsdag og fredag mot økende konkurranse fra Uber og Cabify, men denne streiken ble avblåst onsdag.

Tusenvis av taxisjåfører protesterte i forrige måned og er spesielt forarget over at Uber er en av sponsorene for årets WorldPride-festival.

Myndighetene i Madrid anslår at det vil være til sammen 2 millioner mennesker i byen under festlighetene, som inkluderer gratis utendørs konserter, en løpekonkurranse i høyhælte sko, og en skjønnhetskonkurranse for å kåre Mr. Gay Pride Spain.