Risiko for voldsomt uvær i hele Danmark

Illustrasjonsfoto fra 2014.
Illustrasjonsfoto fra 2014. Foto: Jens Astrup / NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har utsendt risikovarsel om kraftig regn og skybrudd i hele landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du på ferie i Danmark eller har planer om å reise dit en av de nærmeste dagene bør du følge ekstra nøye med på værmeldingen.

Et lavtrykk er på vei inn over Danmark. Onsdag morgen varslet DMI om risiko for kraftig regn og skybrudd i hele landet fra torsdag morgen til fredag ettermiddag.

– Det er stor usikkerhet om hvor lavtrykket vil legge seg. Det skal ikke så mange forskyvninger i plasseringen av lavtrykket før vi enten ikke ligger i sonen med kraftig regn, til at vi ligger midt i den, sier Janne Hansen, vakthavende meteorolog ved DMI til Ekstra Bladet.

Her kan du sjekke siste nytt om været

Det ventes både regn- og tordenbyger mange steder. Særlig ser det mørkt ut for de teltende på Roskildefestivalen som foregår denne uken.

Foreløpig er det uavklart rundt hvor hvilke deler av Danmark som vil rammes hardest av uværet, og hvor mye regn som faktisk kommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en værsituasjon hvor det fortsatt er stor usikkerhet om hvordan det hele kommer til å skje. Slik det står nå er det en risiko for at det vil være mye regn i den østlige delen av landet, men hvis høytrykket legger seg litt mer mot vest, er det plutselig Jylland det går utover. Det skal ikke mye til før vi har en annen situasjon enn den vi ser akkurat nå, påpeker Hansen.

Les også:

Filmet tissende festivalgjengere på Roskilde

Da døden kom til Roskilde