Militærbase gjenåpnet etter skytealarm i Alabama

Myndighetene sperret av adgangen til militærbasen Redstone Arsenal i Huntsville i Alabama etter meldinger om en mulig aktiv skyteepisode tirsdag.
Myndighetene sperret av adgangen til militærbasen Redstone Arsenal i Huntsville i Alabama etter meldinger om en mulig aktiv skyteepisode tirsdag. Foto: Eric Schultz / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Militærbasen Redstone Arsenal i Huntsville i Alabama har åpnet igjen etter å ha blitt sperret av etter meldinger om skyting på området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene opplyser imidlertid at de fortsatt etterforsker en mulig aktiv skyteehendelse på det enorme området.

Christopher Colster, talsperson for Redstone Arsenal i Huntsville, sa tirsdag at myndighetene ikke tror det foreligger noen aktiv trussel. Det har ikke blitt meldt om pågripelser eller skader.

En øvelse pågikk samme dag, og skulle avsluttes onsdag. På Facebook meldte myndighetene at en øvelse om aktive skyteepisoder skulle finne sted denne uken. Colster ville imidlertid ikke si om meldingene tirsdag var en del av hendelsen.

– Jeg kan på nåværende tidspunkt egentlig ikke si hva som har skjedd, for jeg vet det ikke helt selv, sier han.

Mer enn 30.000 mennesker har sitt arbeid inne på den 20 kvadratkilometer store militærbasen, som ligger tett inntil byen Huntsville.

Området er blant annet hjem for den amerikanske hærens rakettforsvarsprogrammer og andre militærkontorer, samt for deler av NASAs romfartsvirksomhet.

Det var Redstone Arsenal selv som i en kryptisk Twitter-melding fortalte at området var sperret av tirsdag ettermiddag:

– Det pågår muligens en skyteepisode. Anlegget er sperret av. Løp, gjem deg, slåss, het det i meldingen