Gorbatsjov er for syk til å delta i minnestund for Kohl

Sovjetunionens tidligere leder Mikhail Gorbatsjov beklager at han ikke kan være til stede i minnestunden for Tysklands tidligere statsminister Helmut Kohl kommende helg. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix
Sovjetunionens tidligere leder Mikhail Gorbatsjov beklager at han ikke kan være til stede i minnestunden for Tysklands tidligere statsminister Helmut Kohl kommende helg. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sovjetunionens siste leder Mikhail Gorbatsjov er for syk til å delta i minnestunden for Tysklands tidligere statsminister Helmut Kohl kommende helg. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gorbatsjov var Sovjetunionens leder da Berlinmuren falt i 1989 og da Øst-Tyskland og Vest-Tyskland året etter ble gjenforent.

Helmut Kohl døde 16. juni, 87 år gammel. Han var statsminister i Vest-Tyskland fra 1982 og fram til gjenforeningen, og fortsatt deretter som statsminister for et samlet Tyskland fram til 1998.

– Han hadde uten tvil en unik personlighet, som satte sitt preg på tysk, europeisk og internasjonal historie, sa Gorbatsjov da han fikk vite at Kohl var død.

Tirsdag beklaget Gorbatsjov at han ikke kan være med i minnestunde som skal holdes i EU-parlamentet i Strasbourg lørdag.

– Legene anbefaler at jeg ikke reiser for å delta i den offisielle seremonien til minne om Helmut Kohl, het det i en kunngjøring fra den 86 år gamle tidligere sovjetlederen.

Statsminister Dmitrij Medvedev vil representere Russland under minnestunden i Strasbourg. Kohl skal begraves senere lørdag i Speyer i Rheinland-Pfalz, ikke langt fra hjembyen Ludwigshafen.

Aktuelt:

Gorbtasjov: – Ser ut som om verden forbereder seg på krig

Fryktet borgerkrig da Sovjet ble oppløst

Gorbatsjov mener verden er i en farlig situasjon