Amnesty anklager militærjuntaen i Thailand for tortur

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amnesty International og Den internasjonale juristkommisjonen (ICJ) anklager militærjuntaen i Thailand for vilkårlig fengsling av sivile og tortur av fanger. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er fortsatt bekymret over at tortur er utbredt landet over, heter det i en kunngjøring fra de to menneskerettighetsorganisasjonene i anledning 30-årsdagen for FNs konvensjon mot tortur.

Thailand undertegnet torturkonvensjonen i 2007, men landet har ennå ikke ratifisert den.

Militærjuntaen har åpnet for fengsling av enhver som mistenkes for å fornærme kongefamilien eller som vurderes å true landets nasjonale sikkerhet. Siden kuppet i mai 2014 er mange sivile fengslet med henvisning til denne ordren.

Militærjuntaen i Thailand forbyr også politiske møter eller ansamlinger med flere enn fire deltakere, og alle som deltar på slike møter eller som kritiserer juntaen, blir hentet inn til avhør.

Folk som tas inn til avhør blir i ukevis holdt i hemmelige, militære fengsler, uten tilgang på advokater og medisinsk tilsyn, konstaterer Amnesty og ICJ.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Amnestys Internationals undersøkelser, samt undersøkelser utført av andre menneskerettighetsorganisasjoner, har avdekket at det ofte finner sted tortur i løpet av disse ukene, heter det i kunngjøringen.

Aktuelt:

Amnesty anklager golfland for å leke med tusenvis av mennesker

Myndighetene i tre land svidde av tonnevis med narkotika i Asia

Svømming forbudt ved flere strender i Thailand