Schulz: – Kan ikke stole på uberegnelig Trump

SPD-leder Martin Schulz på landsmøtet i Dortmund søndag.
SPD-leder Martin Schulz på landsmøtet i Dortmund søndag. Foto: Michael Probst / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen for de tyske sosialdemokratene, Martin Schulz, vet ikke om det er mulig å stole på USA. Han stoler uansett ikke på den "uberegnelige" Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter G7-toppmøtet i Taormina på Sicilia i mai sa Tyslands statsminister Angela Merkel at tiden "da vi kunne stole på andre", til en viss grad var forbi.

Møtet var preget av store motsetninger mellom Trump og de andre G7-landene. Søndag kommenterte Schulz Merkels uttalelse.

– Man kunne også ha sagt at vi ikke ennå vet om vi kan stole på USA. Men vi vet så absolutt – og ikke bare siden det forrige NATO-toppmøtet eller toppmøtet på Taormina – at vi ikke kan stole på den uberegnelige president Donald Trump.

Det tyske sosialdemokratiske partiet SPD er søndag samlet til et ekstraordinært landsmøte i Dortmund for å vedta sitt partiprogram. Schulz er Merkels hovedutfordrer fram mot det tyske valget på ny nasjonalforsamling i september.

Tidligere har Schulz sagt det er nødvendig å stå opp mot Trump og hans ideologi. Ifølge SPD-lederen bidrar USAs president til å undergrave fredelig internasjonalt samarbeid.

Aktuelt:

Washington Post: Putin ga direkte instruksjoner om å svekke Clinton

Trump hevder å ha fått en strålende idé

Der Spiegel: Tyskland spionerte på Det hvite hus