Bil kjørte inn i muslimsk folkemengde i Newcastle

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst seks mennesker ble skadd da en bil søndag kjørte inn i en muslimsk folkemengde i Newcastle. Politiet tror ikke det dreier seg om et terrorangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 42 år gammel kvinne er blitt pågrepet etter den antatte ulykken, opplyser politiet.

Bilen traff personer som hadde vært samlet til bønn i forbindelse med den islamske høytiden id. Væpnede politifolk og et politihelikopter ble sendt til stedet.

– Det var kaos, alle fikk panikk. Folk vet ikke hva det kan være nå om dagen, sier øyenvitnet Asif Anwar (29) til avisa The Chronicle.

– Alle tenkte med en gang at det kunne være terrorisme.

Tre barn skadd

Ifølge Anwar ble folk truffet av bilen etter at føreren, en kvinne, mistet kontrollen over kjøretøyet. Flere hundre mennesker skal ha vært samlet på stedet hvor ulykken skjedde utenfor en idrettshall hvor det hadde vært et id-arrangement.

Tre voksne og tre barn er fraktet til sykehus, opplyser ambulansetjenesten i den nordengelske byen til BBC. Et øyenvitner sier to personer er svært hardt skadd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere terrorangrep

Politiet opplyser at de ikke har grunn til å tro at hendelsen var et terrorangrep.

For en uke siden ble ti mennesker såret i en terroraksjon hvor en mann kjørte en varebil inn i en folkemengde utenfor en moské i London.

Tidligere i år er Storbritannia blitt rammet av flere terrorangrep begått av muslimske ekstremister. 22 mennesker ble drept i angrepet etter en konsert i Manchester i mai.