Håpet svinner for jordskredofre i Kina

Flere tusen redningsarbeidere jobber for å prøve å finne dem som fortsatt er savnet etter jordskredet tidlig lørdag morgen. Foto: Chinatopix / AP / NTB scanpix
Flere tusen redningsarbeidere jobber for å prøve å finne dem som fortsatt er savnet etter jordskredet tidlig lørdag morgen. Foto: Chinatopix / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over et døgn etter jordskredet i Sichuan-provinsen Kina svinner håpet for de nesten hundre som fortsatt er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsarbeiderne har hentet ut ti omkomne fra jord- og steinmassene som dundret inn i 62 hus i landsbyen Xinmo i det sørvestre Kina. Så langt er det bare funnet tre overlevende – et par og deres én måned gamle baby – etter at en regntung skråning ga etter lørdag morgen.

Ifølge de lokale myndighetene er 93 personer fortsatt savnet etter skredet. Sjansen for å finne flere overlevende er "svært liten", sier geologer til nyhetsbyrået Xinhua.

– Huset ristet

Tidligere ble det opplyst at 15 døde var blitt funnet og at over hundre var savnet, men disse tallene er blitt korrigert. Det viste seg at noen av dem som var meldt savnet, hadde kommet til rette.

Qiao Dashi, som overlevde skredet, forteller at han hadde stått opp klokken 5 for å skifte bleie på sønnen. Da hørte han "en voldsom støy bak huset".

– Huset ristet. Det var steiner i soverommet. Kona og jeg klatret over dem, tok med oss babyen og kom oss ut. Jeg har bare noen små skrammer, og stort sett går det bra. Men mentalt er det tungt. Hele landsbyen, med titalls familier, ble jevnet med jorden, sier han i et TV-intervju.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen spor

Nærmere 3.000 personer deltar i redningsarbeidet i håp om å finne liv i restene og ruinene etter skredet. På bilder tatt fra fly eller droner er det ingen spor etter landsbyen. En to kilometer lang strekning av en elv er sperret av raset. Det samme gjelder drøyt halvannen kilometer av veien forbi rasstedet.

– Det er det største jordskredet i området siden jordskjelvet i Wenchuan, sier Wang Yongbo, en av tjenestemennene som leder redningsarbeidet. Skjelvet i 2008 krevde 87.000 menneskeliv.

Søndag fortsetter gravemaskiner arbeidet med å skuffe unna jord, stein og vrakrester. Redningsmannskapene kjemper en kamp mot klokken i håp om å finne flere overlevende.