Nederlandske journalister satt fri i Colombia

ELN-geriljaen i Colombia har satt fri to bortførte nederlandske journalister, melder colombianske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag avviste ELN opplysninger fra Colombias menneskerettighetsombud om at de hadde satt fri de to journalistene, men natt til lørdag opplyste myndighetene at de faktisk er løslatt.

Den nederlandske utenriksministeren Bert Koenders bekrefter at journalistene nå er satt fri, og at de har det bra omstendighetene tatt i betraktning.

Journalisten Derk Johannes Bolt (62) og kameramannen hans Eugenio Ernest Marie Follender (58) var i Colombia for å lage et TV-program da de ble bortført av ELN-geriljaen tidligere denne uken.

Twitter opplyste ELN torsdag at nederlenderne var i god form og ville bli satt fri med en uttalelse fra geriljagruppen. Gruppens radiostasjon ELN Ranpal sier de har fått opplysninger om at de er sluppet fri, men har ikke kunnet bekrefte dette. "Feilen var at vi ikke sjekket dette via interne kanaler", opplyser kanalen.

ELN har, i motsetning til Colombias største geriljagruppe FARC, ikke inngått noen fredsavtale med myndighetene, men undertegnet i februar i år det som ble betegnet som en foreløpig avtale.

Den første runden med formelle fredssamtaler mellom ELN og myndighetene fant sted i april, mens den andre og hittil siste runden ble innledet 15. mai.

Aktuelt:

Problemer i kø for Colombia

FARC beskylder regjeringen for å bryte fredsavtalen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden