Nesten 200.000 rammet av koleraepidemien i Jemen

Koleraepidemien i Jemen har til nå kostet 1.265 mennesker livet. Foto: AP / NTB scanpix
Koleraepidemien i Jemen har til nå kostet 1.265 mennesker livet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

193.000 mennesker er hittil smittet av kolera i krigsherjede Jemen, og tallet kan øke til over 300.000 innen utgangen av august, advarer FN. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mot slutten av august når vi trolig 300.000 tilfeller, sier en talskvinne for FNs barnefond (UNICEF), Meritxell Relano.

1.265 mennesker har hittil mistet livet i koleraepidemien i Jemen, som også trues av en massiv sultkatastrofe.

Kolera sprer seg i skittent vann og forårsaker alvorlig diaré, oppkast og uttørring. Sykdommen er lett å behandle og forebygge, men i Jemen har borgerkrigen ført til et omfattende sammenbrudd både i infrastruktur og helsetjenester, noe som gjør at mange ikke får hjelp i tide. Uten behandling kan sykdommen føre til død i løpet av få timer.

FN anslår at 7,6 millioner mennesker bor i områder som nå er utsatt for kolera i Jemen.

I forrige uke ba FN verden om å våkne og få øynene opp for hva som skjer i det svært fattige landet, der krigen mellom Houthi-opprørere og den internasjonalt anerkjente regjeringen også har ført til omfattende matmangel og sult.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Giverland har lovet 18 milliarder kroner i nødhjelp til Jemen i år, men til nå har de bare gitt 29 prosent av dette, ifølge FN.

Etter at Saudi-Arabia og flere andre land gikk inn i krigen i 2015 i et forsøk på å få gjeninnsatt den saudivennlige regjeringen, er det gjennomført nærmere 100.000 luftangrep mot Houthi-kontrollerte områder, deriblant hovedstaden Sana.

Aktuelt:

Fanger tortureres og forsvinner i Jemen

Naboland med lang kravliste til Qatar - USA forundret