Ecuador: Britene ønsker Assange-løsning

Støttespillere utenfor ambassaden i London der Assange har holdt til siden 2012. Han risikerer fortsatt å bli pågrepet dersom han går ut.
Støttespillere utenfor ambassaden i London der Assange har holdt til siden 2012. Han risikerer fortsatt å bli pågrepet dersom han går ut. Foto: Matt Dunham / AP

Storbritannia ønsker en løsning på WikiLeaks-grunnlegger Julian Assanges fem år lange opphold i Ecuadors ambassade i London, sier Ecuadors utenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Storbritannia ønsker en utvei, men dette ser ut til å være i det britiske rettsvesenets hender. De har sine prosedyrer, sine måter å gjøre ting på. Det finnes en åpning der, og vi jobber med den, sier Maria Fernanda Espinosa, ifølge Reuters.

Assange var ettersøkt for voldtekt i Sverige da han søkte tilflukt i ambassaden for fem år siden av frykt for å bli utlevert. Han fryktet også at han kunne bli utlevert videre til USA.

Svenske myndigheter har trukket tilbake den internasjonale arrestordren, noe den omstridte aktivisten tok som en seier. Han har likevel ikke forlatt ambassaden, og han risikerer fortsatt å bli pågrepet av britisk politi for å ha brutt kausjonsvilkårene sine da han søkte tilflukt i ambassaden. Politiet i London har sagt at de er forpliktet til å iverksette arrestordren som ble utstedt da han ikke møtte opp i retten i juni 2012.

Aktuelt:

Assange sier han ikke kommer til å tilgi

Ecuadors president gir Assange fortsatt tak over hodet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden