Narkodømt nordmann løslatt mot kausjon i Bolivia

Fra rettssaken i Bolivia i 2010. I disse koffertene ble det funnet 22,4 kilo kokain. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Fra rettssaken i Bolivia i 2010. I disse koffertene ble det funnet 22,4 kilo kokain. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En norsk-boliviansk mann som ble fengslet i Bolivia for forsøk på kokainsmugling i 2008 er løslatt mot kausjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen var den siste som satt fengslet i den såkalte Bolivia-saken der Madeleine Rodriguez, Stina Brendemo Hagen og en tredje norske kvinne ble pågrepet på flyplassen i Cochabamba i Bolivia med 22,4 kilo kokain i bagasjen.

Mannen ble mandag løslatt mot meldeplikt og kausjon på mellom 80.000 og 100.000 kroner, opplyser hans norske advokat Bjørn Aksel Henriksen til VG.

Mannen er norsk statsborger. Han ble dømt til 13 års fengsel i Bolivia i 2009. Dommen er senere endret til 20 år. Denne siste dommen er anket av påtalemyndigheten, så den er ikke rettskraftig.

Advokaten opplyser at han vil forsøke å få hele saken henlagt med henvisning til bolivianske foreldelsesfrister.

Da den såkalte Bolivia-saken ble behandlet av Borgarting lagmannsrett i Norge i 2012 innrømmet mannen at han hadde rekruttert de tre norske jentene til å smugle kokain til Norge.

Aktuelt:

FN-rapport: Stort oppsving i global narkoproduksjon

Færre narko-anmeldelser – politifolk gir reformen skylda