Der Spiegel: Tyskland spionerte på Det hvite hus

Tyskland skal ha spionert på en rekke amerikanske institusjoner, samt internasjonale organisasjoner. Her er statsminister Angela Merkel under en minnestund for en av sine forgjengere, Helmut Kohl. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix
Tyskland skal ha spionert på en rekke amerikanske institusjoner, samt internasjonale organisasjoner. Her er statsminister Angela Merkel under en minnestund for en av sine forgjengere, Helmut Kohl. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tysk etterretningstjeneste spionerte i lang tid både på amerikanske myndigheter og næringsliv, deriblant på Det hvite hus, ifølge nyhetsmagasinet Der Spiegel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magasinet skriver at det har fått tilgang til dokumenter som viser at etterretningstjenesten BND hadde en liste med om lag 4.000 såkalte utvalgte stikkord for overvåking mellom 1998 og 2006.

På listen er det blant annet oppført telefonnumre og faksnumre, samt epostadresser i Det hvite hus, det amerikanske forsvarsdepartementet og utenriksdepartementet.

På listen er også menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch, samt romfartsorganisasjonen NASA.

Ifølge Spiegel var hundrevis av utenlandske ambassader og internasjonale organisasjoner også et mål for spionasjen.

BND har ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Aktuelt:

Trump hevder å ha fått en strålende idé

Merkel åpen for Macrons reformforslag