Dyster drapsrekord i Mexico

Det er også flere journalister blant ofrene for volden som herjer Mexico. Disse journalistene holder opp bilder av drepte kolleger for å skape oppmerksomhet om drapene. Foto: Marco Ugarte / AP / NTB scanpix
Det er også flere journalister blant ofrene for volden som herjer Mexico. Disse journalistene holder opp bilder av drepte kolleger for å skape oppmerksomhet om drapene. Foto: Marco Ugarte / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I mai ble 2.186 mennesker drept i Mexico. Det er det største antall drapsofre som er registrert i løpet av én måned i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapsstatistikken som ble lagt fram onsdag, understreker den omfattende volden landet sliter med og som primært er knyttet til narkotikahandel og -smugling for flerfoldige milliarder kroner. Statistikken er blitt ført i 20 år, men aldri har så mange blitt drept i løpet av én måned.

En tidel av drapene – 216 – ble begått i delstaten Guerrero, som er ett av kjerneområdene i den pågående narkokrigen. I Sinaloa vest i landet har det pågått en kamp for å få kontroll over narkotikatrafikken siden lederen for Sinaloa-kartellet, Joaquin "El Chapo" Guzman, ble utlevert til USA. I den delstaten ble 154 mennesker drept i mai, det høyeste månedstallet på seks år.

I de elleve årene som er gått siden Mexico for første gang satte inn soldater i kampen mot narkotikahandelen, er over 200.000 mennesker drept eller forsvunnet mens narkotikakartellene kjemper seg imellom og mot hæren.