Ordfører: Rundt 50 drept i Den sentralafrikanske republikk

Den sentralafrikanske republikks utenriksminister Charles Armel Doubane (til høyre) og militsleder Armel Mingatoloum Sayo tar hverandre i hånden etter å ha undertegnet en fredsavtale i Sant'Egidio hovedkvarter i Roma mandag kveld. Dagen etter meldes det om titalls drepte i nye kamper i landet. Foto: Domenico Stinellis / AP / NTB scanpix
Den sentralafrikanske republikks utenriksminister Charles Armel Doubane (til høyre) og militsleder Armel Mingatoloum Sayo tar hverandre i hånden etter å ha undertegnet en fredsavtale i Sant'Egidio hovedkvarter i Roma mandag kveld. Dagen etter meldes det om titalls drepte i nye kamper i landet. Foto: Domenico Stinellis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 50 mennesker er drept i kamper i byen Bria i Den sentralafrikanske republikk, opplyser byens ordfører.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan opplyse at det er rundt 50 døde. 42 lik er brakt til sykehus, og det er døde i området som ennå ikke er hentet, sier ordfører Maurice Belikoussou i byen Bria.

Det har vært kraftige kamper dagen etter at regjeringen skrev under en fredsavtale med 13 av 14 væpnede grupper. Avtalen tar til orde for umiddelbar våpenhvile. Avtalen ble signert i Roma mandag, men allerede tirsdag brøt det ut kamper i Bria, opplyser Leger Uten Grenser.

– Våre feltarbeidere i Bria meldte om intens skyting klokken seks i morges. Klokken halv ti hadde vi allerede tatt imot 35 sårede på sykehuset, de fleste med skuddskader, sier legen Jostein Eiane Heggebø, som nettopp kom tilbake fra oppdrag i landet. En av Leger Uten Grensers ambulanser fraktet sårede til sykehuset, opplyser organisasjonen i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredsavtalen ble forhandlet fram av den katolske organisasjonen Sant'Egidio. Avtalen, som skal overvåkes av verdenssamfunnet, omtales som et grunnleggende skritt på veien mot en varig fred i det lille landet.

I 2013 brøt det ut en borgerkrig som har drevet nesten en million mennesker på flukt i Den sentralafrikanske republikk. Så sent som i mai blusset volden opp igjen. Over hundre mennesker ble drept i et angrep som en kristen militsgruppe fikk skylden for.

Striden har i første rekke stått mellom kristne anti-balaka-militser og overveiende muslimske Seleka-opprørere, men som i mange andre kriger er det først og fremst sivilbefolkningen det har gått ut over.