Forsvunnet svenske funnet etter Mali-angrep

To hotellgjester ble drept da væpnede menn angrep et feriested utenfor Malis hovedstad Bamako søndag. En svensk statsborger er meldt savnet etter angrepet. Foto: AP / NTB scanpix
To hotellgjester ble drept da væpnede menn angrep et feriested utenfor Malis hovedstad Bamako søndag. En svensk statsborger er meldt savnet etter angrepet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En svensk statsborger som tjenestegjør i FNs fredsbevarende styrke i Mali, er kommet til rette etter å ha blitt meldt savnet etter et angrep i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Væpnede angripere slo søndag til mot luksushotellet Kangaba Le Campement rett øst for hovedstaden Bamako. Minst to hotellgjester ble drept og åtte ble såret i angrepet. To av angriperne ble også drept, mens minst to andre skal ha unnsluppet.

Forsvarsledelsen i Sverige opplyser mandag at en svensk statsborger som ble meldt savnet etter angrepet, har kommet til rette igjen.

Svensken tjenestegjør i FNs fredsbevarende styrke i Mali og befant seg på hotellet da angrepet startet.

– Personen er tatt hånd om og er brakt i sikkerhet, opplyser forsvarsledelsen.

Det er ikke kjent hvem som sto bak angrepet mot hotellet, som er populært blant utlendinger i Mali. 36 av hotellgjestene slapp ifølge Malis sikkerhetsminister uskadd fra angrepet, 14 av dem er franske statsborgere.

Advarte mot angrep

USAs ambassade i Mali advarte for en uke siden mot økt fare for angrep mot steder der utlendinger vanker i Bamako og oppfordret folk til å holde seg unna steder med dårlig sikkerhet, som hoteller, restauranter og kirker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2015 ble 20 mennesker ble drept i et angrep på Radisson Blu Hotel i Bamako. Den væpnede islamistgruppen Al-Mourabitoun hevdet å ha gjennomført angrepet med støtte fra al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM).

Unntakstilstand

Siden hotellangrepet i 2015 har det vært unntakstilstand i Mali, og i april ble unntakstilstanden fornyet med nye seks måneder.

Islamistiske grupper har herjet i nord og sentrum av det store landet i Vest-Afrika siden 2012. De har utført en rekke angrep, og derfor regner FN sin tilstedeværelse som den mest risikable operasjonen organisasjonen har i dag.

FNs MINUSMA-styrke består i dag av 12.000 soldater og støttemannskap.