Trumps advokat sier presidenten ikke er under etterforskning

<p>USAs president Donald Trump er ikke under etterforskning, sier advokat Jay Sekulows. Foto: Susan Walsh / AP</p>
USAs president Donald Trump er ikke under etterforskning, sier advokat Jay Sekulows. Foto: Susan Walsh / AP

Et medlem av president Donald Trumps juridiske team sier Trump ikke er under etterforskning, til tross for at presidenten selv har sagt det på Twitter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Presidenten er ikke under etterforskning av spesialetterforskeren, sa advokat Jay Sekulows da han uttalte seg til TV-kanalen NBC søndag. Han hevder Trumps melding på Twitter fredag handlet om en sak i Washington Post samme dag. Saken dreide seg om utvidelsen av granskningen av Russlands innblanding i det amerikanske presidentvalget.

– Nå etterforskes jeg av mannen som ba meg sparke FBI-sjefen, fordi jeg sparket FBI-sjefen! Heksejakt, tvitret Trump.

Meldingen syntes å vise til visejustisminister Rod Rosenstein. Det skal ha vært Rosenstein som i et notat til Trump stilte spørsmål ved om James Comey var egnet som FBI-sjef. Spesialetterforsker Robert Mueller er den som har ansvaret for Russland-granskningen, men ingen har tidligere hevdet at det var Mueller som ba Trump sparke Comey.

– Trump er ikke og har ikke vært under etterforskning, sier Sekulow.

Trump fortsatte tvitringen tidlig søndag morgen, amerikansk tid. I to meldinger lagt ut før klokken 7 skriver Trump blant annet:

– Arbeidet for å GJØRE AMERIKA STERKT IGJEN går veldig bra, til tross for den distraherende heksejakten.

Amerikanske medier har gjengitt opplysninger fra medarbeidere i Det hvite hus der det sies at presidenten er svært sint på grunn av etterforskningen, og roper til TV-en når saken omtales.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden