Meny

Trumps advokat sier presidenten ikke er under etterforskning

USAs president Donald Trump er ikke under etterforskning, sier advokat Jay Sekulows. Foto: Susan Walsh / AP
USAs president Donald Trump er ikke under etterforskning, sier advokat Jay Sekulows. Foto: Susan Walsh / AP
Et medlem av president Donald Trumps juridiske team sier Trump ikke er under etterforskning, til tross for at presidenten selv har sagt det på Twitter.

– Presidenten er ikke under etterforskning av spesialetterforskeren, sa advokat Jay Sekulows da han uttalte seg til TV-kanalen NBC søndag. Han hevder Trumps melding på Twitter fredag handlet om en sak i Washington Post samme dag. Saken dreide seg om utvidelsen av granskningen av Russlands innblanding i det amerikanske presidentvalget.

– Nå etterforskes jeg av mannen som ba meg sparke FBI-sjefen, fordi jeg sparket FBI-sjefen! Heksejakt, tvitret Trump.

Meldingen syntes å vise til visejustisminister Rod Rosenstein. Det skal ha vært Rosenstein som i et notat til Trump stilte spørsmål ved om James Comey var egnet som FBI-sjef. Spesialetterforsker Robert Mueller er den som har ansvaret for Russland-granskningen, men ingen har tidligere hevdet at det var Mueller som ba Trump sparke Comey.

– Trump er ikke og har ikke vært under etterforskning, sier Sekulow.

Trump fortsatte tvitringen tidlig søndag morgen, amerikansk tid. I to meldinger lagt ut før klokken 7 skriver Trump blant annet:

– Arbeidet for å GJØRE AMERIKA STERKT IGJEN går veldig bra, til tross for den distraherende heksejakten.

Amerikanske medier har gjengitt opplysninger fra medarbeidere i Det hvite hus der det sies at presidenten er svært sint på grunn av etterforskningen, og roper til TV-en når saken omtales.

(©NTB)

Populært