Beboere hørte ingen brannalarm

Ingen vet ennå hvor mange som befant seg i den 27 etasjer høye blokken som begynte å brenne i London natt til onsdag. Foto: AP / NTB scanpix
Ingen vet ennå hvor mange som befant seg i den 27 etasjer høye blokken som begynte å brenne i London natt til onsdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beboere i den 27 etasjer høye boligblokken som begynte å brenne i London natt til onsdag, forteller at brannalarmen ikke ble utløst. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg hørte naboens røykvarsler bli utløst, men tenkte ikke over det. Men så hørte jeg naboen rope. Jeg er heldig som lever, mange kom seg aldri ut av bygningen, forteller beboeren til The Guardian.

– Jeg mistet alt jeg eier. Jeg har nå kun det jeg står og går i, forteller mannen, som ikke ønsker å oppgi navnet sitt.

Mannen bodde selv høyt oppe i bygningen, men greide å ta seg uskadd ut av det som kort tid etter utviklet seg til et inferno av flammer og røyk.

Beboerne hadde lenge fryktet en ulykke i bygningen, mener mannen, som blant annet viser til at det ikke var mulig for brannbilene å kjøre helt inntil boligblokken.

Folk skrek

Foto: AP
Foto: AP

Paul Munakr bodde i sjuende etasje av boligblokka. Han bekrefter at det ikke ble utløst noen brannalarm.

– Jeg greide å ta meg ut av bygningen. Ikke takket være brannalarm, men fordi folk under meg skrek at folk ikke måtte hoppe ut av vinduene, forteller han til BBC News.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vet ærlig talt ikke med sikkerhet om folk har hoppet ut for å unnslippe flammene. Det faktum at brannalarmen ikke ble utløst, er det viktigste, forteller han.

Kritiske

Andre beboere er også kritiske, både til brannsikkerheten og til det manglende mottaksapparatet som ventet dem utenfor.

– Det er ingen som koordinerer. Politiet har ikke snakket med oss, ingen har tatt navnene våre. Det har gått fem timer nå. Det er folk her som ikke aner om slektningene lever eller er døde, forteller en av de overlevende til The Guardian.