Amerikaner løslatt i Nord-Korea

Den amerikanske studenten Otto Warmbier under rettssaken i Nord-Korea i fjor, da han ble dømt til 15 års straffarbeid. Tirsdag ble han løslatt. Foto: AP / NTB scanpix
Den amerikanske studenten Otto Warmbier under rettssaken i Nord-Korea i fjor, da han ble dømt til 15 års straffarbeid. Tirsdag ble han løslatt. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea har løslatt den amerikanske studenten Otto Warmbier, som i fjor ble dømt til 15 års straffarbeid for å ha stjålet en propagandaplakat i Pyongyang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs utenriksminister Rex Tillerson bekreftet tirsdag at Warmbier var på vei til USA etter å ha blitt sluppet fri fra fengsel i Nord-Korea.

Ifølge avisa Washington Post er det helsemessige årsaker til at Warmbier ble løslatt. Avisen skriver at amerikaneren har ligget i koma i Pyongyang i over ett år.

Les også: Nord-Korea dømte amerikansk student til straffarbeid

Warmbiers foreldre forteller til avisen at de ble fortalt at sønnen hadde blitt syk av botulisme og fikk en sovetablett som han ikke har våknet av.

– Vår sønn kommer hjem. For øyeblikket betrakter vi det som om han hadde vært i en ulykke, sier faren Fred Warmbier til avisen.

Ifølge Tillerson er amerikanske myndigheter i kontakt med nordkoreanske myndigheter for å få løslatt tre andre amerikanske statsborgere som sitter fengslet i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Pågrepet amerikaner vist frem på nordkoreansk TV

Warmbier (22) besøkte Nord-Korea sammen med flere andre studenter da han ble pågrepet i januar i fjor og deretter dømt til 15 års straffarbeid for å ha stjålet en propagandaplakat fra hotellet han og reisefølget hans bodde på.

Nyheten om løslatelsen kommer samme dag som den tidligere amerikanske basketballstjernen Dennis Rodman er tilbake i Nord-Korea.