Meny

Libysk milits sier de har sluppet Gaddafis sønn fri

En palestisnk gutt holder en poster av Saif al-Islam Gadhafi, sønnen til den avdøde lederen Moammar Gadhafi. Han opptrådte ofte på vegne av faren under borgerkrigen i 2011. I juni samme år ble han etterlyst av Den internasjonale straffedomstolen (ICC) for forbrytelser mot menneskeheten i forbindelse med krigen Foto: Tara Todras-whitehill / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En væpnet gruppe i Libya hevder å ha frigitt Saif al-Islam, den dødsdømte sønnen til den avdøde diktatoren Muammar Gaddafi. 

Gaddafis sønn har vært i fangenskap siden november 2011. Lørdag opplyser Abu Bakr al-Sadiq-brigaden, en milits bestående av tidligere opprørere som kontrollerer byen Zintan vest i Libya, at han er sluppet fri.

Det skjedde fredag kveld i tråd med en amnestilov kunngjort av parlamentet øst i Libya i forbindelse med ramadan, heter det.

Saif al-Islam Gaddafi opptrådte ofte på vegne av faren under borgerkrigen i 2011. I juni samme år ble han etterlyst av Den internasjonale straffedomstolen (ICC) for forbrytelser mot menneskeheten i forbindelse med krigen.

Han ble tatt til fange ved ørkenbyen Obari i november 2011, måneden etter at faren ble styrtet og drept av opprørerne, som fikk luftstøtte fra Norge og andre NATO-land. I 2015 ble han dømt til døden av en domstol i den militskontrollerte hovedstaden Tripoli. Åtte andre, deriblant farens etterretningssjef og tidligere statsminister, ble også dømt til døden.

Les også : Egypt har bombet seks treningsleirer i Libya |

Siden Muammar Gaddafi ble styrtet, har en rekke militsgrupper kjempet om makten i landet. Landet har i dag to rivaliserende nasjonalforsamlinger. Den internasjonalt anerkjente regjeringen og dens parlament ble jaget ut av hovedstaden Tripoli i august 2013 og søkte tilflukt i Tobruk øst i landet.

Abedis bror og far pågrepet i Libya

Populært