Meny

Amnesty anklager golfland for å leke med livene til tusenvis av mennesker

Innbyggere i Khan Younis på Gazastripen, som bor i et Qatar-støttet boligområde, markerer solidaritet med Qatar. Saudi-Arabia krever blant annet at Qatar skal slutte å gi støtte til den Hamas-kontrollerte Gazastripen for at boikotten skal bli avsluttet. Foto: Adel Hana / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amnesty International mener at boikotten av Qatar rammer tusenvis av vanlige mennesker som mister kontakt med familie og får levebrødet ødelagt.

– Saudi-Arabia, Bahrain og De forente arabiske emirater leker med livene til tusenvis av innbyggere ved Persiabukta som følge av deres konflikt med Qatar. De splitter familier og ødelegger folks levebrød og utdanning, skriver menneskerettsorganisasjonen i en uttalelse lørdag.

De tre landene har sammen med Egypt og flere andre sunnimuslimske land besluttet å kutte båndene til Qatar, samtidig som all transport, både på land, til sjøs og i luften, stanses.

De beskylder Qatar for å støtte ekstremisme, noe det lille golflandet avviser på det sterkeste.

Russland vil bistå i Qatar-krisen

Tyrkia og Iran gir militær og humanitær støtte til Qatar

Qatars naboland har gitt qatarske statsborgere to uker på å reise hjem, samtidig som de har bedt egne borgere om å forlate Qatar.

– Disse drastiske tiltakene har allerede fått en brutal effekt, de splitter barn fra foreldre og ektemenn fra koner. Folk i hele regionen risikerer å miste jobbene sine og få utdanningene sine avbrutt, sier James Lynch, nestleder for Amnestys globale program, som besøkte Qatar i forrige uke.

Qatar lover å motstå massivt press fra mektige naboer

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært