Reuters: Amerikanske soldater hjelper Filippinene med å nedkjempe IS

Røyk stiger opp fra et område i Marawi som akkurat er blitt bombet av filippinske styrker. Det er uklart hvor mange sivile som befinner seg i byen. Bildet ble tatt fredag. Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix
Røyk stiger opp fra et område i Marawi som akkurat er blitt bombet av filippinske styrker. Det er uklart hvor mange sivile som befinner seg i byen. Bildet ble tatt fredag. Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske spesialsoldater kjemper sammen med filippinske regjeringsstyrker i kampen mot ytterliggående islamister i byen Marawi, melder Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av væpnede IS-tilhengere gikk nylig til angrep på byen, som ligger på øya Mindanao i de muslimskbefolkede områdene sør i Filippinene.

– På forespørsel fra Filippinenes regjering, hjelper amerikanske spesialstyrker filippinske regjeringsstyrker under de pågående operasjonene i Marawi, opplyser en talsperson for den amerikanske ambassaden i Manila til Reuters lørdag.

Fram til nå har det ikke vært bekreftet at filippinske myndigheter har bedt om amerikansk hjelp.

Opprørerne har gjemt seg i boligområder i Marawi, og de skal ha tatt en rekke gisler. Mange sivile har flyktet fra byen.

Kampene har fått president Rodrigo Duterte til å erklære unntakstilstand i de sørlige områdene av landet.

De ytterliggående islamistene rykket inn i byen i slutten av mai. Offensiven har skapt frykt for at IS er i ferd med å få fotfeste sørøst i Asia.

Les også: Militante på Filippinene holder 100 gisler fanget