Militante på Filippinene holder 100 gisler fanget

En filippinsk soldat ved en sperring på utsiden av Marawi by, sør i Filippinene. Den voldelige konflikten mellom regjeringssoldater og muslimske militante er inne i sin tredje uke.
En filippinsk soldat ved en sperring på utsiden av Marawi by, sør i Filippinene. Den voldelige konflikten mellom regjeringssoldater og muslimske militante er inne i sin tredje uke. Foto: Aaron Favila / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Militante som kjemper imot regjeringssoldater i Marawi, holder 100 gisler, ifølge militæret på Filippinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 200 væpnede opprørere som er alliert med IS-bevegelsen, gjemmer seg fortsatt i Marawi by. Generalmajor Carlito Galvez sier at opprørerne holder mer enn 100 gisler, inkludert en katolsk prest.

Presten lever fortsatt, og de filippinske soldatene gjør alt for å redde ham og de andre gislene, opplyser Galvez. Redningsaksjonen skjer parallelt med hærens forsøk på å bekjempe den lokale terroristgruppen, ifølge lederen for innsatsstyrken, Rolly Bautista.

Konflikten i Marawi by begynte 23. mai da hundrevis av opprørere gikk til angrep etter at regjeringsstyrkene hadde prøvd å arrestere en lokal islamsk leder. Mer enn 190 mennesker har blitt drept i den voldelige konflikten, og 220.000 er drevet fra sine hjem i Marawi.