Meny

Militante på Filippinene holder 100 gisler fanget

En filippinsk soldat ved en sperring på utsiden av Marawi by, sør i Filippinene. Den voldelige konflikten mellom regjeringssoldater og muslimske militante er inne i sin tredje uke. Foto: Aaron Favila / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militante som kjemper imot regjeringssoldater i Marawi, holder 100 gisler, ifølge militæret på Filippinene.

Mer enn 200 væpnede opprørere som er alliert med IS-bevegelsen, gjemmer seg fortsatt i Marawi by. Generalmajor Carlito Galvez sier at opprørerne holder mer enn 100 gisler, inkludert en katolsk prest.

Presten lever fortsatt, og de filippinske soldatene gjør alt for å redde ham og de andre gislene, opplyser Galvez. Redningsaksjonen skjer parallelt med hærens forsøk på å bekjempe den lokale terroristgruppen, ifølge lederen for innsatsstyrken, Rolly Bautista.

Konflikten i Marawi by begynte 23. mai da hundrevis av opprørere gikk til angrep etter at regjeringsstyrkene hadde prøvd å arrestere en lokal islamsk leder. Mer enn 190 mennesker har blitt drept i den voldelige konflikten, og 220.000 er drevet fra sine hjem i Marawi.

Populært