Meny

Nesten 70 drept da al-Shabaab angrep militærbase

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten 70 personer er drept i et al-Shabaab-angrep mot en militærbase i Puntland i Somalia, ifølge tjenestemenn. Angrepet er det verste i området på flere år.

Angrepet var rettet mot en militærbase i Af Urur i den halvautonome staten nord i Somalia. Ifølge tjenestemenn var angrepet uventet og det verste i området på flere år.

Flere sivile skal også ha blitt drept i kampene. Det nøyaktige dødstallet var torsdag fortsatt uklart. Øyenvitner forteller at de ytterliggående islamistene halshogde flere tilfeldige sivile, blant annet flere kvinner, idet de gikk inn i byen.

Ifølge al-Shabaab, som har tilknytning til al-Qaida, har gruppa tatt kontroll over store mengder våpen og ammunisjon, samt flere militære kjøretøy.

Al-Shabaabs melding om at over 60 soldater er drept ble torsdag både lagt ut på nettsteder som er vennlig innstilt til gruppen, samt videreformidlet av radiostasjonen Andalus.

Puntland ligger helt nord i Somalia. Regionen er under økende trussel fra jihadister som har brutt med al-Shabaab og i stedet sluttet seg til IS.

Populært