Meny

Antiterror-aksjon: Politiet skjøt mann ved Notre Dame i Paris

Amatørvideo viser fransk politi som har kontroll over en mannsperson, som ligger på bakken utenfor Notre Dame i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fransk politi har skutt og såret en mann som angrep en politimann med hammer på trappen til den berømte katedralen Notre-Dame de Paris.

HOLDES IGJEN: Ifølge øyevitner skal det være rundt 900 mennesker inne i katedralen. Foto: Matthew Currie Holmes via Storyful

Mannen er sendt til sykehus, og franske myndigheter melder at situasjonen er under kontroll.

Hendelsen førte til at det brøt ut panikk ved den populære turistattraksjonen Notre-Dame-katedralen, ifølge øyenvitner.

Turister som var inne i katedralen, ble holdt igjen.

Nærmere 900 personer oppholdt seg inne i katedralen idet politimannen ble angrepet. Turister ved trappene og i katedralens forgård forsøkte å løpe i dekning.

Først meldte vitner på stedet om lyder av eksplosjon, men det viste seg senere å være lyden av skudd fra politiet, som reagerte da en mann forsøkte å gå løs på en polititjenesteperson med en hammer.

Høy terrorberedskap

Ifølge tv-stasjonen BFMTV skal gjerningsmannen være skutt i halsen. Politiet opplyser at han nå er fraktet til sykehuset etter å ha blitt liggende nede en stund i forgården utenfor katedralen.

Reuters skriver at overfallsmannen ble skutt i overkroppen, mens en av politifolkene også skal ha fått lettere skader under hendelsen.

Terrorberedskapen i Frankrike er allerede på høyt nivå etter angrepet i London lørdag kveld. Frankrike har vært i unntakstilstand etter angrepet i Paris i 2015, der 130 mennesker ble drept.

Ifølge AFP har franske antiterrormyndigheter åpnet etterforskning av hendelsen, som skjedde ved en av byens mest populære turistattraksjoner.

Følg direktebilder fra Paris i videoen under. Bildene er levert av nyhetsbyrået AP:

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært