Meny

London-terrorist deltok i TV-dokumentar om ekstrem islamisme

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London-politiet har identifisert Khuram Shazad Butt og Rachid Redouane som to av de tre antatte gjerningsmennene bak lørdagens terrorangrep.

Britisk politi skjøt og drepte de tre antatte gjerningspersonene etter angrepet.

Butt, en 27 år gammel britisk statsborger født i Pakistan, var kjent av britisk etterretning fra før, men det var ikke bevis for at han skulle ha planlagt noe angrep.

Redouane var 30 år gammel og var angivelig marokkansk og libysk statsborger, opplyste Mark Rowley, sjef for britisk antiterrorpoliti, mandag kveld.

Begge skal ha hatt bakgrunn fra bydelen Barking i Øst-London.

Var med i tv-dokumentar

Flere britiske medier skriver at Butt var med i en tv-dokumentar om økningen av ekstrem islamisme i London. «The Jihadis Next Door» ble sendt på Channel 4.

Ifølge Dagbladet skal Butt også ha vært tilhenger av den forbudte islamistgruppen al-Muhajiroun, som sist måned forsøkte å overtale folk i London om ikke å ta del i det britiske valget, siterer avisen fra The Guardian.

Politiet ber publikum om via Twitter hjelp for å kartlegge terroristenes bevegelser før angrepet.

Den tredje antatte gjerningsmannens identitet er ennå ikke kjent og politiet jobber videre med å få den fastslått.

Britisk politi skjøt og drepte de tre antatte gjerningspersonene få minutter etter lørdagens angrep da en varebil kjørte inn i en folkemengde på London Bridge og tre menn deretter gikk til angrep med kniv.

Sju personer ble drept og 48 såret.

Populært