Tiltalt for seksuelle overgrep: Rettssaken mot Bill Cosby har startet

TILTALT: Bill Cosby, her avbildet i forbindelse med en annen sak i 2015, stilles for retten i Philadelphia. 79-åringen er tiltalt for seksuelt overgrep.
TILTALT: Bill Cosby, her avbildet i forbindelse med en annen sak i 2015, stilles for retten i Philadelphia. 79-åringen er tiltalt for seksuelt overgrep. Foto: Matt Rourke / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

TV-stjernen Bill Cosby (79) har ankommet domstolen i Philadelphia, der han er tiltalt for seksuelle overgrep mot en kvinne i 2004.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 50 kvinner har de siste årene stått fram og anklaget Bill Cosby for overgrep som strekker seg tilbake til 1960-tallet, men det er kun en av anklagene som har ført til tiltale.

Stort presseoppbud hadde møtt opp for å dekke den høyprofilerte rettssaken, som konkret handler om et overgrep som skal ha skjedd i komikerens hjem i 2004. Cosby er anklaget for å ha dopet ned Andrea Constand med vin og piller og deretter misbrukt henne seksuelt.

Les også: Cosbys forsvarere protesterer på valg av jury

– Del av mønster

Cosby og Constand kom til forlik i et sivil rettssak i 2006, men saken ble gjenopptatt i fjor da nye bevis kom fram. 79-åringen innrømmet å ha gitt kvinnen noe han beskrev som allergimedisin før de hadde samleie, i den sivile saken.

TV-stjernens advokater har en rekke ganger forsøkt å få saken henlagt. Under rettssaken mandag vil forsvarsadvokat Brian McMonagle be en hukommelsesekspert om å utfordre Constands anklager, som han mener «ikke er noe annet enn vage minner».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig vil påtaleansvarlig Kevin Steele få muligheten til å tilkalle en annen av kvinnene som har anklaget Cosby for overgrep. Dette vil Steele gjøre for å peke mot at 79-åringens behandling av Constand ifølge påtalemyndigheten er en del av et mønster. Den aktuelle kvinnen har anklaget Cosby for å ha begått overgrep mot henne i 1996 på et hotell i Los Angeles.