Meny

Tiltalt for seksuelle overgrep: Rettssaken mot Bill Cosby har startet

TILTALT: Bill Cosby, her avbildet i forbindelse med en annen sak i 2015, stilles for retten i Philadelphia. 79-åringen er tiltalt for seksuelt overgrep. Foto: Matt Rourke / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-stjernen Bill Cosby (79) har ankommet domstolen i Philadelphia, der han er tiltalt for seksuelle overgrep mot en kvinne i 2004.

Over 50 kvinner har de siste årene stått fram og anklaget Bill Cosby for overgrep som strekker seg tilbake til 1960-tallet, men det er kun en av anklagene som har ført til tiltale.

Stort presseoppbud hadde møtt opp for å dekke den høyprofilerte rettssaken, som konkret handler om et overgrep som skal ha skjedd i komikerens hjem i 2004. Cosby er anklaget for å ha dopet ned Andrea Constand med vin og piller og deretter misbrukt henne seksuelt.

Les også: Cosbys forsvarere protesterer på valg av jury

– Del av mønster

Cosby og Constand kom til forlik i et sivil rettssak i 2006, men saken ble gjenopptatt i fjor da nye bevis kom fram. 79-åringen innrømmet å ha gitt kvinnen noe han beskrev som allergimedisin før de hadde samleie, i den sivile saken.

TV-stjernens advokater har en rekke ganger forsøkt å få saken henlagt. Under rettssaken mandag vil forsvarsadvokat Brian McMonagle be en hukommelsesekspert om å utfordre Constands anklager, som han mener «ikke er noe annet enn vage minner».

Samtidig vil påtaleansvarlig Kevin Steele få muligheten til å tilkalle en annen av kvinnene som har anklaget Cosby for overgrep. Dette vil Steele gjøre for å peke mot at 79-åringens behandling av Constand ifølge påtalemyndigheten er en del av et mønster. Den aktuelle kvinnen har anklaget Cosby for å ha begått overgrep mot henne i 1996 på et hotell i Los Angeles.

Populært