Meny

Førstemann opp El Capitan uten tau

Den 31 år gamle fjellklatreren Alex Honnold har blitt den første som har klatret alene opp granittveggen El Capitan i Yosemite National Park uten tau eller sikkerhetsutstyr. Her er han fotografert på toppen 3. juni etter en fire timer lang klatretur. Foto: Jimmy Chin / National Geographic via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klatrestjernen Alex Honnold har blitt den første som har klatret alene opp granittveggen El Capitan i Yosemite uten tau eller sikkerhetsutstyr.

31 år gamle Honnold fra Nord-Carolina har drømt om å klatre den mektige fjellveggen uten noe sikkerhetsutstyr i åtte år. Men hver gang han så opp mot toppen av den 914 meter høye veggen El Capitan, mistet han motet.

Men denne helgen nådde han toppen etter fire timers klatring med bare sine hender og føtter til hjelp.

– Jeg var ganske oppstemt. Jeg har nok aldri vært lykkeligere. Dette er noe jeg har tenkte på så lenge og drømt om og jobbet så hardt for, sier Honnold om klatreturen.

Han begynte å den historiske klatreturen for to år siden. Han beregnet ruten utallige ganger og klatret den flere ganger med sikkerhetsutstyr. Slik lærte han seg hvert hull han måtte gripe i og måten han måtte plassere kropp en sin på.

Det vanskeligste partiet er rundt 700 meter opp fjellveggen der det bare er hull store nok for en tommeltott.

Populært