Meny

Over 1.500 skadd etter bombepanikk i Italia

Tusenvis av mennesker var samlet på San Carlo-plassen i Torino for å se finalen i Mesterligaen i går kveld. Da fyrverkeri ble avfyrt i folkemengden oppsto det panikk. Foto: Alessandro Di Marco / AP / NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 1.500 mennesker ble skadd da det brøt ut panikk blant Juventus-supportere på et torg i Torino lørdag kveld. Tilstanden til flere av de skadde er kritisk.

Tusenvis av mennesker var samlet på Piazza San Carlo for å se Champions-League-finale mellom italienske Juventus og spanske Real Madrid på storskjerm lørdag kveld.

Ti minutter før kampens slutt, ble det hørt høye smell. Smellene kom trolig fra fyrverkeri, men da noen ropte «bombe» brøt det ut full panikk og kaos.

Hundrevis av mennesker ble tråkket ned da de forsøkte å ta seg ut av plassen, og italiensk politi opplyste søndag at over 1.500 mennesker ble skadd i kaoset. Tilstanden for sju av de skadde, blant dem en sju år gammel gutt, betegnes som kritisk.

Piazza San Carlo så ut som en slagmark i morgentimene, med hundrevis av sko og andre gjenstander strødd utover.

Kaoset vekker vonde minner i Italia, der mange husker tilbake til Heysel-tragedien i1985. 39 fotballsupportere, de fleste av dem italienske, omkom da en vegg på Heysel stadion i Brussel kollapset rett før Europacupfinalen mot Liverpool.

Populært