Trump harselerer med Londons borgermester

President Donald Trump vekker nok en gang reaksjoner med sine Twitter-meldinger. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump vekker nok en gang reaksjoner med sine Twitter-meldinger. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Donald Trump harselerer med Londons ordfører Sadiq Khan etter lørdagens terroraksjon. Khan svarer med at han har «viktigere ting å gjøre» enn å svare Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Minst sju mennesker er døde og 48 er såret i et terrorangrep og Londons ordfører sier at «det ikke er grunn til uro!", skriver den amerikanske presidenten i en Twitter-melding.

«Vi må slutte å være så politisk korrekte og gjøre det som trengs for å trygge innbyggerne våre. Om vi ikke er smarte nok, kommer det bare til å bli verre», heter det i en annen Twitter-melding Trump la ut søndag.

«Legger dere merke til at vi ikke har noen debatt om våpen akkurat nå? Det er fordi de bruker kniver og en lastebil!, tvitret han videre.

Les også: – Identitetene til de tre angriperne er kjent

I en uttalelse sendt fra Khans kontor søndag ettermiddag, heter det at «Londons ordfører har viktigere ting å gjøre enn å svare på Trumps feilinformerte tweet som med hensikt tar hans (Khans, red.anm.) oppfordringer til London-boerne ut av kontekst».

Trumps første reaksjon på nyheten om terrorangrepet i London, var å gjenta sitt krav om innreiseforbud for innbyggere fra seks muslimske land i USA.

En amerikansk domstol har satt ned foten for Trumps presidentordre om dette, noe presidenten er rasende for.

Les også: Syv drept i terrorangrep i London

«Vi må være smarte, årvåkne og tøffe. Domstolene må gi oss tilbake rettighetene våre. Vi trenger innreiseforbud som et ekstra sikkerhetstiltak!", tvitret han.

Personvernpolicy