Meny

Taxisjåfør forsøkte å kjøre ned terroristene

Politiet med en politihund undersøker en bil etter terrorangrepet i London lørdag kveld. Foto: Dominic Lipinski/PA/AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En taxisjåfør forteller at han forsøkte å kjøre ned de tre terroristene mens de angrep tilfeldige mennesker på gaten i London lørdag kveld.

– En ung jente ble stukket i brystet. Hun ble liggende der. Det er så trist, sier taxisjåføren til radiostasjonen LBC i London.

Han forteller at han ropte til alle om at de måtte komme seg unna og løpe en annen vei. Det var flere hundre mennesker ute i gatene i området der terroristene angrep tilfeldige mennesker, sier han.

– Jeg så at de hoppet ut av varebilen, som hadde stanset mellom noen trafikklys. De hadde kniver med lange blader, kanskje over 30 centimeter, og så begynte de å stikke ned tilfeldige folk, sier han.

– Jeg tenkte, jeg må forsøke å treffe ham, jeg må prøve å få ham i bakken, fortsetter mannen.

– Jeg snudde taxien rundt og holdt på å treffe en av dem da han hoppet til side og tre politifolk kom løpende mot ham med batongene sine i hendene. De visste trolig ikke hva de løp mot, bare at det var en hendelse. All ære til dem, alt de var bevæpnet med var batonger, sier mannen.

Populært