Nordmenn i London havnet midt i terror-kaoset

Bevæpnet politi holder vakt på London Bridge etter terrorangrepet lørdag kveld. Foto: Dominic Lipinski/PA/AP / NTB scanpix
Bevæpnet politi holder vakt på London Bridge etter terrorangrepet lørdag kveld. Foto: Dominic Lipinski/PA/AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske Linn Ellingsen og kjæresten satt på en pub i London da terroristene angrep folk på gaten rett utenfor. Angriperne ble drept før de kom seg inn i lokalet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var noe av det verste jeg har opplevd. På et tidspunkt trodde vi at vi skulle dø, sier 28-åringen til TV 2.

Ellingsen forteller til VG at hun og kjæresten hadde møtt en venninne på puben Wheatsheaf på Borough Marked lørdag kveld da de tre terroristene slo til. Hun forteller at folk begynte å barrikadere dørene inn til puben med øltønner og bord.

– Jeg så mennesker komme løpende og en mann som hogg etter en kvinne og mann med machete. Jeg vet ikke om han traff dem, men kvinnen falt ned på bakken før hun kom seg unna, forteller Ellingsen til Bergens Tidende.

Hun forteller at det ble full panikk inne på puben da kjæresten så at den ene angriperen hadde på seg noe som kunne se ut som en bombevest.

– Alle løp bakover til det de trodde var en nødutgang, men det var en blindvei. Vi måtte bli i puben. Da vi hørte skyting også, tenkte vi at det kunne være terroristene som skjøt. Folk var livredde, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ellingsens kjæreste Petter Jordan anslår at det var rundt 20 gjester inne i publokalet da terroristene forsøkte å ta seg inn. Mannen med machete sto bare en halvmeter utenfor vinduet der Jordan satt rett på innsiden.

– Folk løp bakover fordi vi trodde at det var en utgang der, men vi ble inneklemt på et lite rom. Vi var der i fem minutter før politiet kom, men vi opplevde det som mye lenger, sier 25-åringen.