Meny

Støtte fra verden til London etter terroren

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og USAs president Donald Trump er blant dem som sender støttemeldinger til London etter søndagens angrep. Her er de avbildet under NATO-møtet i forrige uke. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledere verden over reagerer sterkt på nyheten om det siste terrorangrepet i London.

Tysklands statsminister Angela Merkel lover britene samhold i kampen mot terror.

– Til tross for alle hindre, i dag står vi sammen i redsel og sorg, men vi står også sammen i besluttsomhet, sier Merkel i en kommentar til terroraksjonen i London.

– Tyskland står helt og fullt på Storbritannias side i kampen mot alle former for terrorisme, understreker hun.

Merkel gir videre uttrykk for sympati med ofrene i London, der tre angripere tok livet av seks mennesker og såret over 50 før de selv ble drept av politiet.

Står sammen

– Jeg tenker med sympati og solidaritet på våre britiske venner og på alle i London. Mine tanker går til ofrene for angrepet og deres familier, sier Merkel.– I lys av denne nye tragedien står Frankrike mer enn noensinne ved Storbritannias side. Mine tanker går til ofrene og deres familier, skriver Frankrikes president Emmanuel Macron på Twitter.

Budskapet fra NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er det samme.

– Mine tanker er med alle dem som er berørt av det brutale London bridge-angrepet. Vi står sammen med folket i London, tvitrer han.

Sjokkert

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker er sjokkert over at britene på nytt ble rammet av terror.

– Jeg følger den siste utviklingen i London med redsel. Tankene går til ofrene og deres familier. Vær forsiktig, tvitrer han.

USAs president Donald Trump var også raskt ute, men gjentok først sitt krav om innreiseforbud for innbyggere fra seks muslimske land, et krav som inntil videre er stanset av rettsvesenet i USA.

Innreiseforbud

«Vi må være smarte, årvåkne og tøffe. Domstolene må gi oss tilbake rettighetene våre. Vi trenger innreiseforbud som et ekstra sikkerhetstiltak!», skrev Trump på Twitter.

Først en time senere kommenterte han terrorangrepet i London direkte.

«Uansett hva USA kan gjøre for å bistå i London og Storbritannia, så kommer vi til å være der. VI STÅR SAMMEN MED DERE. GUD VELSIGNE DERE!», tvitret han.

Solidaritet

Australias statsminister Malcolm Turnbull gir også uttrykk for solidaritet med britene.

– Våre tanker og resolutte solidaritet er som alltid med det britiske folk etter dette sjokkerende terrorangrepet i London, skriver han på Twitter.

Barbarisk

Londons borgermester Sadiq Khan kaller angrepet på uskyldige London-innbyggere og besøkende for feigt.

– Slike barbariske handlinger kan ikke rettferdiggjøres, sier Khan.

Labour-leder Jeremy Corbyn berømmer nødetatene som raskt fikk situasjonen under kontroll.

Takker nødetatene

– Det meldes om brutale og sjokkerende hendelser i London. Mine tanker går til ofrene og deres familier. Takk til nødetatene, tvitrer han.

Den amerikanske popartisten Ariana Grande, som i dag holder støttekonsert for de 22 som ble drept etter hennes konsert i Manchester i forrige måned, er også preget.

– Jeg ber for London, skriver hun på Twitter.

Populært