Meny

Theresa May faller på popularitetsmåling

Storbritannias statsminister Theresa May faller i oppslutning på en popularitetsmåling gjort for avisen The Independent. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Populariteten til Storbritannias statsminister Theresa May faller, det samme gjør oppslutningen om hennes konservative parti, viser nye meningsmålinger.

I en meningsmåling gjort av Opinium for The Observer har De konservatives ledelse over Labour skrumpet inn til 6 prosentpoeng og er nå 43 prosent mot Labours 37 prosent.

På spørsmål om hva slags inntrykk de har av May, svarer 38 prosent av de spurte at de har dårligere inntrykk av henne nå enn ved valgkampens begynnelse, mens 21 prosent svarer at de har bedre inntrykk av henne nå enn da valgkampen startet.

Les også: May og Corbyn grillet på TV før valget

Til sammenligning svarer 40 prosent av de spurte at de har bedre inntrykk av Labour-leder Jeremy Corbyn nå enn ved valgkampstart, mens 16 prosent er mer negativ.

I en måling gjort av ComRes for avisen The Independent lørdag svarer 39 prosent av de spurte at de er positive til May mens 42 prosent sier de er negative til henne. Det er en forskjell på 3 prosentpoeng i negativ retning og 12 prosentpoeng dårligere enn ved forrige måling i februar.

Labour-leder Jeremy Corbyn kan imidlertid glede seg over økt oppslutning. Riktignok svarer kun 32 prosent av de spurte at de er positive til ham, mens 47 prosent er negative. Det er en forskjell på 15 prosentpoeng i negativ retning. Det er likevel en økning i oppslutning på 18 prosentpoeng sammenlignet med forrige måling i februar.

Parlamentsvalget i Storbritannia er førstkommende torsdag, 8. juni.

Les også: May trues av valgkatastrofe

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært