Meny

Mistenkelig bil i Manchester beslaglagt av politiet

Foto fra overvåkingskamera som viser bombemannen Salman Abedi i Manchester, dager før angrepet mot Manchester Arena 22. mai. Foto: Greater Manchester Police / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Manchester har hevet sperringene etter å ha beslaglagt en bil med mulig tilknytning til selvmordsbomberen Salman Abedi.

Fredag opplyste politiet at de hadde gjort et betydningsfullt funn i sentrum av Manchester, nærmere bestemt en parkert hvit Nissan Micra. Folk i en radius på 100 meter ble evakuert fra stedet, før tekniske etterforskere rykket inn.

Politiet mener bilen kan ha betydning for etterforskningen av terrorangrepet 22. mai.

22 mennesker ble drept og over 100 ble såret da britiskfødte Salman Abedi utløste en kraftig bombe etter en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena.

Abedi ble selv drept i eksplosjonen, men politiet har siden jaktet på medskyldige. 16 mennesker er pågrepet, men seks av disse er siden løslatt. I tillegg skal Abedis far og bror være pågrepet i Libya.

– Vi er svært interessert i alt folk kan fortelle oss om denne bilens bevegelser og hvem som har sittet i den de siste månedene, sier etterforskningsleder Russ Jackson.

– Vi er også interessert i informasjon om hvem som kan ha hatt tilgang til bilen, legger han til.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært