Meny

Politimann slipper straff etter kollisjon med motorsyklist

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politimann slipper straff etter at han kjørte inn i en motorsykkel like utenfor Sandefjord sommeren 2015.

Politibetjenten hadde stanset en polskregistrert motorsykkel da han oppfattet det slik at motorsykkelføreren forsøkte å unndra seg kontroll ved å løpe i gang sykkelen igjen. Han valgte derfor å kjøre politibilen inn i venstre side av motorsykkelen slik at den veltet. Føreren brakk beinet i sammenstøtet.

Spesialenheten for politisaker har etterforsket saken, og nå har Sandefjord tingrett frikjent mannen på alle punkter, skriver Nettavisen.

– Når man ser hendelsesforløpet under ett, mener retten at påkjørselen ikke var utilbørlig, skriver retten i dommen.

– Jeg har mottatt dommen og registrert at politimannen ble frifunnet. Vi vil på vanlig måte gjennomgå dommen for å se om det er noe som tilsier at den bør ankes, sier statsadvokat Per-Erik Vigmostad-Olsen hos Riksadvokaten.

Populært