Meny

Prinsene William og Harry lager Diana-dokumentar

De britiske prinsene Harry (t.h.) og William skal nå lage dokumentar om sin avdøde mor, prinsesse Diana, i anledningen 20-årsmarkeringen av hennes bortgang. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De britiske prinsene William og Harry lager Diana-dokumentar for å «stille opp» for morens navn.

Prinsebrødrene sier ifølge BBC at de føler at de har sviktet henne tidligere gjennom «ikke å beskytte henne».

Nå ønsker de å bruke dokumentarfilmen, som blir 90 minutter lang og har arbeidstittelen «Diana», til å «minne folk om forskjellen» som moren utgjorde.

– Jeg føler at vi skylder henne minst 20 år der vi stiller opp for navnet hennes og for å minne alle på hvilken karakter og personlighet hun var. Gjøre vår plikt som sønner og beskytte henne. En del av årsaken til hvorfor Harry og jeg ønsker å gjøre dette, er fordi vi føler at vi skylder henne dette, sier prins William til BBC.

Prinsesse Diana med sønnene Harry og William i 1987. Foto: AP

Dokumentaren skal vises i forkant av 20-årsmarkeringen av Dianas død 31. august.

Les også: Prins Harry gjennomgikk «totalt kaos» over Dianas død

Hun ble drept i en bilulykke i Paris i 1997, og prins Harry forteller til BBC at han som ung gutt ble «sjokkert» over hvor mye følelser og kjærlighet som folk viste rundt dødsfallet.

– Når du er så ung og noe slikt skjer deg, tror jeg det blir sittende her inne, der, hvor det måtte være – i hjertet ditt, hodet ditt, og der blir det i svært lang tid, sier den yngste av Dianas to sønner.

Les også: Prinsesse Diana blir statue

Begge prinsene skal dukke opp i filmen og snakke om moren, noe de «aldri tror vil bli litt for oss to».

Det vil også gjøres intervjuer med nære venner, politiske skikkelser og journalister, der noen vil snakke om Dianas død og etterspillet det fikk for aller første gang, melder BBC videre.

Populært