Tesla-grunnlegger truer med å vende ryggen til Trump

Tesla-grunnlegger Elon Musk vil ikke lenger være rådgiver for Donald Trump dersom presidenten trekker USA fra Parisavtalen. Foto: AP / NTB scanpix
Tesla-grunnlegger Elon Musk vil ikke lenger være rådgiver for Donald Trump dersom presidenten trekker USA fra Parisavtalen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tesla-grunnleggeren Elon Musk vil ikke lenger gi råd til Donald Trump dersom den amerikanske presidenten trekker USA fra Parisavtalen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foruten å grunnlegge elbilprodusenten Tesla Motors, har Musk også etablert romselskapet SpaceX og solcellefirmaet SolarCity.

Musk er en av flere amerikanske næringslivsledere som deltar i et råd som kommer med innspill til president Donald Trump, men truer nå med å trekke seg fra dette.

Bakgrunnen for trusselen, som kom i form av en Twitter-melding onsdag, er ryktene om at Trump planlegger å trekke USA fra Parisavtalen. Trump har ikke bekreftet at han akter å gjøre dette, men sier at han vil fatte en beslutning i løpet av de kommende dagene.

Les også: Norge ble advart om at Trump trolig ville trekke seg ut

Musk forteller at han har forsøkt å overtale Trump til å holde fast ved Parisavtalen.

– Vet ikke hvilken vei Paris vil gå, men jeg har gjort alt jeg kan for å gi POTUS (President of the United States) direkte råd, skriver Musk på Twitter.

På spørsmål fra en annen Twitter-bruker om hva han akter å gjøre dersom Trump gjør alvor av trusselen om å forlate Parisavtalen, svarer Musk at han i så fall vil vende ryggen til presidenten.

Les også: – Trump trekker USA ut av Parisavtalen

– Da vil jeg ikke ha noe annet valg enn å forlate rådet, skriver han.

Uber-sjefen Travis Kalanick forlot Trumps råd av næringslivstopper i februar og begrunnet dette med at han ikke ville bli sett på som en støttespiller for Trump-administrasjonen.

Musk har høstet kritikk for ikke å ha gjort det samme, men har understreket at hans deltakelse i rådet ikke må oppfattes som noen støtte til Trump.

Personvernpolicy