Trumps advokat nekter å utlevere dokumenter

President Donald Trumps mangeårige advokat Michael Cohen nekter å samarbeide med Kongressen, som gransker om Trump-medarbeidere samarbeidet med Russland om å svekke Hillary Clintons vinnersjanser.
President Donald Trumps mangeårige advokat Michael Cohen nekter å samarbeide med Kongressen, som gransker om Trump-medarbeidere samarbeidet med Russland om å svekke Hillary Clintons vinnersjanser. Foto: Richard Drew / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trumps advokat Michael Cohen nekter å utlevere dokumenter som kan gi svar på om presidentens medarbeidere har hatt kontakt med Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongressen gransker om Russland forsøkte å påvirke utfallet av det amerikanske presidentvalget, og hvilken kontakt folk i Donald Trumps valgkampstab eventuelt hadde med russerne.

Som et ledd i granskingen har etterretningskomiteen i Representantenes hus bedt Trumps mangeårige advokat Michael Cohen om å utlevere dokumenter som eventuelt kan kaste lys over saken, noe han nekter å gjøre.

– Jeg avslo en invitasjon om å delta siden forespørselen var dårlig formulert, altfor generell og ikke lot seg besvare, sier Cohen.

Les også: Nå ler russerne av Trump

– Jeg finner det uansvarlig og upassende at forespørselen som ble sendt til meg, ble lekket av medlemmer i komiteen, legger han til.

Etterretningskomiteen i Senatet gransker også om nære medarbeidere av Trump kan ha spilt på lag med Russland for å svekke Hillary Clintons vinnersjanser i presidentvalget, men heller ikke denne komiteen ønsker Cohen å samarbeide med.

President Vladimir Putin avviser at Russland forsøkte å påvirke valgutfallet i USA og hevder at dette er noe demokratene har diktet opp for å bortforklare at Clinton tapte.

Les også: NY Times: Russisk diskusjon om Trump-påvirking kjent lenge før valget