Macrons parti ligger an til klar valgseier

Frankrikes president Emmanuel Macron og hans parti Republikken på vei ligger an til å vinne flertall i nasjonalforsamlingen under valget i juni.
Frankrikes president Emmanuel Macron og hans parti Republikken på vei ligger an til å vinne flertall i nasjonalforsamlingen under valget i juni. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Emmanuel Macrons parti ligger an til å vinne rent flertall i valget på ny nasjonalforsamling i Frankrike, viser en ny måling. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge målingen som er utført for RTL, LCI og Le Figaro ligger Macrons parti Republikken på vei an til å få 31 prosent av stemmene i valget, som holdes i to omganger 11. og 18. juni.

Dette er en framgang på 7 prosentpoeng fra forrige måling og vil i så fall sikre partiet mellom 320 og 350 representanter i nasjonalforsamlingen.

Les også: Macron og Putin begravde stridsøksen

Republikanerne ligger ifølge målingen an til å bli nest størst med mellom 140 og 155 representanter, mens Marine Le Pens parti Nasjonal front ser ut til å måtte nøye seg med mellom 10 og 15 representanter.

Partiet Det opprørske Frankrike går tilbake på målingen og ligger an til å få mellom 20 og 30 representanter.

Les også: Første møte for Frankrikes nye regjering

Sosialistpartiet, som i dag har nærmere 300 representanter i nasjonalforsamlingen, ligger an til et katastrofevalg og vil ifølge målingen ende opp med mellom 40 og 50 representanter.