Trump: Nord-Koreas rakettest er respektløst mot Kina

USAs president Donald Trump så ut til å komme godt overens med Kinas president Xi Jinping da sistnevnte besøkte Trump i Florida i begynnelsen av april. Nå mener Trump at Nord-Korea krenker Kina med sine våpentester. Kina er ett av få land som fortsatt står på god fot med Nord-Korea. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump så ut til å komme godt overens med Kinas president Xi Jinping da sistnevnte besøkte Trump i Florida i begynnelsen av april. Nå mener Trump at Nord-Korea krenker Kina med sine våpentester. Kina er ett av få land som fortsatt står på god fot med Nord-Korea. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump mener at Nord-Korea har oppført seg respektløst overfor Kina ved å gjennomføre enda en rakettest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trumps reaksjon kom mandag morgen amerikansk tid i form av en Twitter-melding.

– Nord-Korea har vist stor mangel på respekt for sin nabo Kina ved å avfyre enda en ballistisk missil. Men Kina forsøker hardt, skriver presidenten, få timer etter enda en omstridt våpentest.

Les også: Norge innfører økonomiske sanksjoner mot Nord-Korea

Rakettesten er den tredje på like mange uker, og den ble gjennomført på tross av en rekke FN-sanksjoner og advarsler fra både USA, Sør-Korea og Japan.

Ifølge den amerikanske stillehavskommandoen fløy raketten i seks minutter før den falt ned øst for Nord-Korea.