Sivilbefolkningen i Mosul oppfordres til å flykte før storoffensiv

Irakiske styrker varsler storoffensiv mot IS i Mosul og oppfordrer sivilbefolkningen til å flykte.

Bilde fra 5. mai som viser omfattende ødeleggelser i Mosul i kamper mellom irakiske styrker og IS. Foto: AP / NTB scanpix
Bilde fra 5. mai som viser omfattende ødeleggelser i Mosul i kamper mellom irakiske styrker og IS. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over sju måneder etter at irakiske styrker igangsatte angrepet mot Mosul, er det fortsatt stor motstand fra IS-krigere som befinner seg i byen.

Hærens talsmann Yahya Rasool forteller til AFP at IS blåser kjøretøy fulle med sprengstoff i lufta og bruker skarpskyttere og selvmordsbombere for å ramme irakiske soldater.

Den irakiske hæren varsler storoffensiv i den vestlige delen av byen.

– Vi fortsetter framrykkingen og har gått inn i bydelene Al-Saha al-Oula, Al-Zinjili og Al-Shifaa, samt sykehuset, sier Rasool mandag.

Offensiven ble varslet lørdag. Siden har irakiske styrker sluppet flygeblad over byen med oppfordring til sivilbefolkningen om å flykte fra IS-kontrollerte områder. Det er andre gang på en uke at hæren kommer med en slik oppfordring.

– Tusener av flygeblad er sluppet. Vi oppfordrer innbyggerne til å flykte inn i våre sikkerhetssoner, heter det i en uttalelse fra hæren mandag.

Les også: Slaget om Mosul går mot slutten: – De kom hit for å dø, og nå er de fleste av dem i helvete

– IS kan bli tvunget til ny allianse med al-Qaida

Irak: Har gjenerobret nesten 90 prosent av Vest-Mosul