Tre menn siktet for terrorplaner i Storbritannia

Samtidig som politiet har gjennomført flere pågripelser i kjølvannet av bomben i Manchester, er tre menn som ble pågrepet forrige uke siktet for terrorlovbrudd. Foto: Joe Giddens / PA / AP / NTB scanpix
Samtidig som politiet har gjennomført flere pågripelser i kjølvannet av bomben i Manchester, er tre menn som ble pågrepet forrige uke siktet for terrorlovbrudd. Foto: Joe Giddens / PA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Britisk politi har siktet tre menn fra London for terrorplanlegging, melder BBC. Mennene ble pågrepet før angrepet i Manchester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pågripelsen skjedde i forrige uke, melder Reuters. En 24 år gammel mann er siktet for flere punkter, inkludert å ha planlagt å utføre en terrorhandling mellom 25. mars og 18. mai.

En 18-åring er siktet for å ha planlagt å bistå en person med å begå en terrorhandling, mens en 27-åring er siktet for å ha sittet på informasjon som kunne hjulpet politiet med å pågripe 24-åringen og stille ham for retten.

I tillegg til de tre som er siktet for brudd på antiterrorlovene, er en 25 år gammel mann siktet for å ha konspirert med 27-åringen om å besitte et våpen eller en imitasjon av et våpen «med mål om å frembringe frykt for vold».

Mennene skal fremstilles for en domstol i London fredag.

Personvernpolicy