Nye pågripelser etter terrorangrepetManchester: Har funnet flere sprengladninger

Politiet har funnet sprengstoff som kunne brukes i et mulig nytt angrep, melder avisen The Independent. Illustrasjonsfoto: Danny Lawson: AP / NTB scanpix
Politiet har funnet sprengstoff som kunne brukes i et mulig nytt angrep, melder avisen The Independent. Illustrasjonsfoto: Danny Lawson: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britisk politi har funnet flere sprengladninger og foretatt flere pågripelser etter terroraksjonen som kostet 22 mennesker livet i Manchester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Politi og sikkerhetspersonell har funnet sprengstoff som kan klargjøres for et nært forestående angrep, skriver The Independent.

En sprengladning ble detonert av politiet i bydelen Moss Side i Manchester torsdag morgen, men sikkerhetskilder sier til avisen at det er en reell fare for at det fortsatt er sprengladninger som ikke er funnet.

Myndighetene tror ikke 22 år gamle Salman Abedi, som de mener utløste bomben etter en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena, handlet alene.

Les også: 119 ble såret av Manchester-bombe

22-åring mistenkt for blodbadet i Manchester: – Han var en stille gutt

Abedis bror og far pågrepet i Libya

Åtte pågrepet

Torsdag ble ytterligere to menn pågrepet, og til sammen åtte menn sitter nå i varetekt. En kvinne som var pågrepet, er løslatt og utenfor mistanke.

The New York Times trykket torsdag bilder av det som kan ha vært utløsermekanismen til bomben, som angivelig ble funnet i hånda til Abedi.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På bakgrunn av bildet og opplysninger fra britisk politi beskriver avisen bomben som svært avansert og kraftig, noe som styrker mistanken om at det var andre en 22-åringen som hadde laget den og at bombemakeren fortsatt er på frifot.

En av de pågrepne mennene er broren til den antatte gjerningsmannen. Abedis far og en annen bror er anholdt i Libya. Faren skal ikke være siktet for noe, men skal være tatt inn som vitne.

Les også: Hjemløs hjalp terrorofre etter bombeangrep

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Olivia (15) blant terrorofrene:– Hun takket meg for at jeg lot henne dra

Dette fant politiet hjemme hos den antatte selvmordsbomberen

– Alt var normalt

I et intervju med Reuters sier faren at han snakket med sønnen for fem dager siden og at «alt var normalt» da. Han sier sønnen ikke fortalte familien at han skulle reise til Manchester, men sa han skulle på pilegrimsreise.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Faren avviser at Salman Abedi hadde ekstremistiske synspunkter eller var en del av IS, og han nekter også for at sønnen hadde vært i Syria. Faren fordømmer «terrorhandlinger mot sivile og uskyldige mennesker».

22 mennesker ble drept og over 100 ble såret da en bombe ble utløst ved en av utgangene til Manchester Arena mandag kveld. Mange av ofrene var barn og unge.

Les også: Jente (8) blant terror-ofrene i Manchester

– Det var en eksplosjon og deretter et ildblaff. Det lå kropper over alt

Nordmenn kom seg ut av Manchester Arena

Dette vet vi:

* En selvmordsbomber detonerte mandag kveld en sprengladning ved Manchester Arena, der tenåringsidolet Ariana Grande akkurat var ferdig med sin konsert.

* Politiet mener gjerningsmannen er den 22 år gamle Salman Abedi, britisk statsborger av libysk opprinnelse. Det antas at gjerningsmannen ble drept, men han var tirsdag kveld fortsatt ikke formelt identifisert av rettsmedisinere.

* 22 mennesker er bekreftet døde, deriblant en åtte år gammel jente. Mange av de drepte er ennå ikke identifisert. 59 personer er såret, minst tolv av dem er barn under 16 år.

* En 23 år gammel mann ble pågrepet i forbindelse med saken tirsdag, men det er ikke kjent hva han er siktet for.

* Ekstremistgruppa IS hevder den står bak angrepet, men det har ikke britiske myndigheter villet bekrefte. Politiet og regjeringen sier imidlertid at angrepet var en terrorhandling.

* Angrepet er det dødeligste terrorangrepet i Storbritannia siden selvmordsbombere drepte 52 mennesker på tre T-banetog og én buss i London i juli 2005.

Kilde: Greater Manchester Police, Sky News