Ian rører en hel verden

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De ønsker å splitte oss. De vil sette oss opp mot naboene våre. Men det vil aldri skje her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Terroren rammet natt til tirsdag den engelske byen Manchester. 22 mennesker ble drept, deriblant flere barn, og 59 ble såret da en bombe ble utløst rett etter at Ariana Grande hadde gått av scenen i Manchester Arena etter en konsert for 21.000 tilhørere.

Tirsdag snakker BBC med mennesker utenfor en blodbank i Manchester, en by litt mindre enn Oslo. Der treffer de Ian, en bartender fra Skottland som har bodd i byen i 17 år.

– Vi kan reagere på mange måter, vi kan reagere med sinne eller vi kan reagere med å gjøre noe, sier mannen, innbitt og med tårer i øynene.

Les også: 119 ble såret av Manchester-bombe

Videoen har i skrivende stund nesten fire millioner visninger bare på posten fra BBC News. I tillegg er den nå postet på Youtube og den er også delt i stort antall på Twitter.

– Hvorfor har jeg blitt i denne byen i 17 år? Denne byen er et samfunn. Jeg bryr meg ikke om hvem du tror på, hvor du er fra, denne byen er for alle og vi trenger å hegne om hverandre og vise støtte, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– For de ønsker å splitte oss. De vil sette oss opp mot naboene våre. Men det vil aldri skje her. Beklager at jeg blir opprørt, sier han.

Ian fikk ikke gitt blod, for det er fullt av folk som ønsker å bidra. Han skal komme tilbake senere.

– Nå skal jeg bare gå rundt og smile til folk. Det er alt jeg kan gjøre. Vi må ta vare på hverandre nå.

BBC-videoen er delt 14.000 ganger på Facebook, og på originalposten alene er det 1.400 kommentarer, nesten alle fra mennesker som har latt seg bevege av Ian og budskapet hans om å stå sammen og støtte hverandre, og ikke hate.

Denne saken ble først publisert på Dagsavisen.no

Les også: Tusenvis mintes ofrene i Manchester

Les også: Dette fant politiet hjemme hos den antatte selvmordsbomberen