119 ble såret av Manchester-bombe

Blomster på gaten i Manchester til minne om ofrene for terrorangrepet i byen mandag. Tilstanden er fortsatt kritisk for 20 av de sårede. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
Blomster på gaten i Manchester til minne om ofrene for terrorangrepet i byen mandag. Tilstanden er fortsatt kritisk for 20 av de sårede. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle de 22 som ble drept i terroraksjonen i Manchester er nå identifisert, og de pårørende er varslet, opplyser politiet i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er nå sikre på at vi vet hvem alle de som beklageligvis mistet livet i angrepet på Manchester Arena er, heter det i en kunngjøring fra Manchester-politiet.

– Vi har tatt kontakt med alle familiene og våre spesialtrente offiserer støtter dem, heter det videre.

– På grunn av antallet ofre, vil de rettsmedisinske obduksjonene ta fire til fem dager. Etter dette vil vi formelt være i stand til å navngi ofrene, opplyser politiet.

Foruten de 22 som ble drept etter konserten med artisten Ariana Grande, idet 21.000 var på vei ut av Manchester Arena, ble 119 mennesker såret.

Ifølge en talsmann for helsemyndighetene i Manchester, Jon Rouse, er 64 mennesker fortsatt innlagt på sykehus. Tilstanden for 20 av dem betegnes som kritisk.

– Dette er vanskelige, traumatiske skader, sier Rouse, som føyer til at det vil ta lang tid før enkelte av ofrene kan føre et noenlunde normalt liv igjen.

Enkelte av de sårede er blitt overført til sykehus nærmere bostedet.