Hjemløs hjalp terrorofre etter bombeangrep

Britene sørger etter terroraksjonen i Manchester, som kostet 22 mennesker livet og såret 59. Mange av ofrene var barn og unge.
Britene sørger etter terroraksjonen i Manchester, som kostet 22 mennesker livet og såret 59. Mange av ofrene var barn og unge. Foto: AP/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hjemløse Stephen Jones hylles som en helt etter å ha hjulpet de sårede ofrene som flyktet fra blodbadet i Manchester Arena.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den hjemløse mannen forteller om grusomme scener i etterkant av eksplosjonen.

– Jeg kjente vinden fra eksplosjonen. Så begynte alle å skrike og løpe. Jeg og en kamerat kom oss opp og begynte å løpe vekk. Så innså vi hva som hadde skjedd, og løp tilbake. Da kom kvinner og barn ut med blod på seg, forteller Jones til nyhetskanalen CNN.

Han satt på gaten utenfor arenaen da bomben gikk av.

Tydelig preget av situasjonen forteller han hva som skjedde da han sammen med kameraten måtte trekke spiker ut av armene til flere av barna som kom seg ut av Manchester Arena. Ei jente hadde også flere spiker i ansiktet.

– Vi er mennesker, vi har fortsatt et hjerte og vi har fortsatt et instinkt om å hjelpe mennesker som trenger det. Det er det vi gjør, sier den hjemløse helten til CNN.

Belønnes for heltemot

Heltedåden er blitt lagt merke til. Det er nå satt opp en innsamlingsaksjon for den hjemløse mannen. Så langt har de samlet inn nærmere 200.000 norske kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette startet som en innsamling for å gi Stephen et sted å oppholde seg. Nå tror jeg vi kan oppgradere det til et permanent sted å bo, skriver kvinnen som opprettet innsamlingsaksjonen.

Det var en selvmordsbomber som detonerte en sprengladning ved Manchester Arena, der tenåringsidolet Ariana Grande akkurat var ferdig med sin konsert.

Mange er ikke identifisert

Politiet mener gjerningsmannen er den 22 år gamle Salman Abedi, britisk statsborger av libysk opprinnelse. Det antas at gjerningsmannen ble drept.

22 mennesker er bekreftet døde, deriblant en åtte år gammel jente. Mange av de drepte er ennå ikke identifisert. 59 personer er såret, minst tolv av dem er barn under 16 år.

Les også:

Politiet: Tre personer pågrepet etter Manchester-angrepet

Olivia (15) blant terrorofrene:– Hun takket meg for at jeg lot henne dra

Den antatte selvmordsbomberen kom nylig fra Libya