Trump: – Onde tapere står bak Manchester-terror

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Onde tapere står bak terrorangrepet i Manchester, uttaler USAs president Donald Trump. Han sender sine kondolanser til de pårørende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mine dypeste kondolanser går til dem som er berørt av dette terrorangrepet. Mange ble drept. Vi stiller oss solidarisk med det britiske folk, sa Trump på en pressekonferanse i Betlehem tirsdag formiddag.

USAs president slo fast at folk som gjennomfører terrorhandlinger, ikke fortjener å bli kalt monstre.

– Så mange unge, vakre og uskyldige mennesker er ødelagt av onde tapere. Jeg vil ikke kalle dem monstre, fordi de vil like den beskrivelsen. De vil synes det er et bra navn. Jeg vil fra nå av kalle dem tapere, fordi det er det de er. De er tapere, sa Trump.

Trump tok til orde for å bekjempe terrorisme én gang for alle.

– Det er dette jeg har brukt de siste dagene av min reise på. Våre samfunn kan ikke tolerere slik blodsutgytelse og drap på uskyldige mennesker. I angrepet i Manchester var flesteparten av ofrene uskyldige barn. Terrorister og ekstremister må fordrives fra våre samfunn for alltid. Denne onde ideologien må utslettes. Uskyldige liv må beskyttes. Liv må beskyttes, sa Trump.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han avsluttet sin Manchester-uttalelse ved å si at alle land må stå sammen i kampen mot terrorisme og beskytte menneskeliv og folks rett til å leve i fred og trygghet.

Les også: Minst 22 drept og 59 såret i terrorangrep i Manchester

Politiet: Selvmordsbomber sto bak angrepet i Manchester

– Det var en eksplosjon og deretter et ildblaff. Det lå kropper over alt